Bij de senioren is een huiselijke sfeer gecreërd. Deze sfeer wordt gecreërd door vooral herkenbare meubels te gebruiken. Er zijn ligstoelen waar een dutje gedaan kan worden, banken waar op ze kunnen zitten en een lange tafel waar iedereen samen komt. Bij de senioren bestaat een dag uit het starten met een bakje koffie of thee, een praatje maken, bewegingsoefeningen, een spelletje spelen, een crea-activiteit, afasie oefeningen, geheugen training of het doen van een dutje. Dit zijn herkenbare activiteiten die voor ritme en regelmaat zorgen. 

 

Senioren opvang
gallery/16832147_648175488640599_76987952844084226_n (small)
gallery/1522130_234164550123203_214065132_n
Rustplek

Wij als Kruidenhoeve bieden senioren de kans om zich terug te trekken in de Kruidentuin. Dit kan zijn door een rondje te lopen, in de tuin te helpen of lekker op een bankje te gaan zitten.

 

Het is voor senioren belangrijk dat ze tot rust kunnen komen. In deze mooie omgeving kunnen ze genieten van de prachtige natuur.

 

gallery/img_1456 (small)
Planbord

Er wordt duidelijkheid geschept door de dag, maand en begeleiding op te hangen. Op deze manier is het voor de senioren duidelijk wie er werkt op welke dag. 

 

Dieren

Op de Kruidenhoeve passen we de methodieken van dieren effecten toe. Dit om senioren zorg te laten dragen voor dieren, liefde te laten ervaren en het effect van dieren op mensen toe te kunnen passen.

 

Ook het kijken naar de vissen die binnen op de tafel staan, geeft de senioren een gevoel van rust. Ze leren zorgdragen voor deze vissen en maken gezamenlijk de vissenkom schoon. Ook Jane, onze dwergpapegaai zorgt voor een vrolijke noot door de dag heen.

 

gallery/img_1455 (small)
Zorgleefplannen

Op zorgboerderij de Kruidenhoeve werken wij met zorgleefplannen. Op deze manier bieden wij zorg op maat!

In dit zorgleefplan wordt per cliënt beschreven aan welke doelen zij werken tijdens de gekozen opvang. Op deze doelen wordt de voortgang gerapporteerd. De zorgleefplannen worden in samenspraak met ouders geschreven. Familie mag aangeven aan welke doelen zij hun kind graag zien werken. Wanneer er een half jaar aan deze doelen is gewerkt, wordt er een evaluatie geschreven. Er wordt per ontwikkelingsgebied gekeken welke groei er plaats heeft gevonden en dit wordt als beginsituatie genomen voor het volgende ZLP. 

 

 

Sociale contacten

Het onderhouden van sociale is een doel bij de senioren. Het is voor senioren belangrijk dat zij contacten leren leggen en onderhouden. Dit verwezenlijken wij door samen te pauzeren, gezellige activiteiten te organiseren en leuke uitjes te plannen.