De Regeboog werkt vanuit een aantal uitgangspunten die voor ons de leidraad vormen van de zorg die wij bieden. Dit betekent dat wij met verschillende uitgangspunten een kind laten groeien op een succesvolle manier!

 

Uitgangspunten
  • Leerzaam

De Regenboog neemt als uitgangspunt dat de tijd die kinderen bij ons doorbrengen, leerzaam is. Wij bieden kinderen een plek om zichzelf te zijn en zichzelf te leren kennen. Tevens leren wij kinderen vaardigheden om met bepaalde situaties om te gaan of met hun eigen diagnose/handicap om te kunnen gaan. 

  • Plezier

Bij ons is een van de hoofduitgangspunten het maken van plezier. Kinderen zitten bij ons niet alleen om te leren maar ook om plezier te maken. Wij vinden dat een kind, lekker kind moet kunnen zijn, even alles om hen heen vergeten en plezier maken.

  • Kind zijn

Zoals hierboven beschreven staat, vinden wij het belangrijk dat een kind vooral kind mag zijn. Wij geven kinderen de ruimte om gezelligheid, plezier en geborgenheid te kunnen ervaren. 

  • Uniek

Wij zien in dat ieder kind uniek is. Deze uniekheid willen wij koesteren en een plekje geven. Vanuit de uniekheid van een kind, kunnen mooie situaties ontstaan. Deze situaties zien wij als succeservaringen en zal De Regenboog stimuleren.

  • Groei

Wij stimuleren kinderen om zichzelf uit te dagen. Daarbij worden doelen gesteld die groei bij ieder kind bevordert. Zaols onze slogan luidt: Alles wat aandacht krijgt, GROEIT!

  • Lol

Met een vleugje humor bieden wij onze zorg. Door humor in combinatie met zorg te gebruiken, behalen we sneller gestelde doelen en krijgen we kinderen sneller mee. 

  • Aandacht

Door persoonlijke aandacht voor ieder kind, wordt ieder kind gezien. Het is voor kinderen belangrijk gezien en gehoord te worden. De Regenboog biedt niet alleen een luisterend oor en een knuffel maar ook een veilige haven.

  • Ruimte

Wij bieden kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen. Dit wil zeggen dat we niet meteen het meeste verwachten en dat het minste wordt opgemerkt.