De Kruidenhoeve

Kruidentuin

Het terrein van De Kruidenhoeve is 7825m2 groot en wordt opgefleurd door een schitterende kruidentuin met gezellige zitjes en een fijn openbaar terras waar onze deelnemers maar ook bezoekers van buitenaf (wandelaars, fietsers, dorpsgenoten, familieleden) kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie of verse kruidenthee met uiteraard iets lekkers, bereid door de dagbestedingsgroep.

De Kruidenhoeve

Kas

Centraal op het terrein staat de kas, waar wij onze kruiden en planten zaaien, ompoten, verspenen en te drogen leggen. Tevens een ideale plek voor verschillende planten om te overwinteren. In het voorste gedeelte van deze kas vind u de orangerie waar zowel onze deelnemers als bezoekers kunnen genieten van de eerste zonnestraaltjes in de lente met uitzicht op de kruidentuin of in de winter lekker kunnen vertoeven bij de openhaard.

De Kruidenhoeve

Het winkeltje/ Theehuis

In ons knusse winkeltje/ theehuis verkopen wij producten die wij met onze deelnemers maken. Dat varieert van vogelhuisjes, pannenlappen tot jammetjes en chutneys.
Daarnaast is dit het uitgangspunt van onze horeca.

De Kruidenhoeve

Boerderij/ Logeerhuis

De grote boerderij welke multifunctioneel wordt ingezet is opgedeeld in twee delen.
Aan de ene kant hebben wij een woon/tv-kamer gecreëerd, aan de andere kant een eetzaal.
Aangrenzend aan de eetzaal bevinden zich op de begane grond 3 slaapkamers welke geschikt zijn voor minder valide mensen. Zij delen samen een grote badkamer, deze badkamer is voorzien van hulpmiddelen ter ondersteuning tijdens de verzorging.
Wanneer wij met de trap in de hal omhoog gaan komen wij op de eerste verdieping aan. Deze in onderverdeeld in 12 slaapkamers met ieder een eigen badkamer. De gehele zolder is omgetoverd als speel/ chill zolder.

De Kruidenhoeve

Activiteitencentrum

In het activiteitencentrum zijn wij creatief bezig met verschillende materialen. Dit kan zowel groepsgewijs aan een grote tafel als individueel in een aparte ruimte/ beschutte werkplek.
Het activiteitencentrum is uitgerust om zowel in- als ontspannende activiteiten te ondernemen. Er is een speciale rustruimte gecreëerd waar wij desgewenst door middel van mindfulness de dag afsluiten.

De Kruidenhoeve

Dieren-wei

De dierenwei bevindt zich achteraan op het terrein. Hier verblijven en verzorgen we ons kleinvee. (Geiten, schapen, hangbuik zwijntjes, kippen, vogels, konijnen en cavia’s).