De Kruidenhoeve

Seniorenopvang

Doelgroep

  • Senioren met een hulpvraag
  • (Jong) dementerenden
  • Volwassenen met een niet aangeboren hersenletsel

Werkwijze

Na een eerste kennismaking en rondleiding zullen we samen het intake formulier invullen om zo ervan verzekerd te zijn dat wij van alle belangrijke gegevens op de hoogte te zijn. Wij kijken kritisch naar de mogelijkheden en wensen en zullen daar waar mogelijk alles inzetten om achteruitgang tegen te gaan. Een programma van inspannende en ontspannende activiteiten staat centraal met als hoofddoel het bevorderen/ stabiliseren van de cognitieve en somatische functies. Ook is het prettig voor de partner en/of mantelzorgers om even ontlast te worden en samen met ons de zorg voor hun geliefde te kunnen dragen en te delen.
‘Middels een juiste aanpak en echte aandacht voor de mensen kunnen wij de zorg geven die ook echt nodig is.’
Dit alles wordt vastgelegd in een zorgdossier zodat naasten ook meegenomen worden in het proces.
Desgewenst wordt er dagelijks een communicatieschrift bij gehouden zodat het thuisfront ook op de hoogte blijft en er thuis nagepraat kan worden over de bijzonderheden van de dag.

Aanbod

De Kruidenhoeve is een prachtlocatie waar iedereen (ongeacht leeftijd, beperking en fase van dementie) welkom is en zichzelf mag zijn. Beschermd maar toch vrij!
Van maandag tot en met vrijdag bieden wij van 10:00 uur tot 16:00 uur dagopvang aan.
Een zeer gevarieerd activiteiten aanbod zorgt ervoor dat er voor elk wat wils is.
Kijkend naar de behoeftes van nu en de passie van vroeger zorgen wij voor een fijne en nuttige daginvulling waarbij saamhorigheid centraal staat.
Aan de grote tafel, onder het genot van een kopje koffie, worden vele verhalen verteld over vroeger maar ook over het nieuws van nu.
Samen verzorgen en knuffelen wij onze boerderijdieren, die zowel binnen als buiten verblijven. Tuinliefhebbers kunnen naar hartenlust genieten in onze schitterende kruiden- en bloementuin waar samen met de tuinman gezaaid en geoogst mag worden en waar ook ruimte is om heerlijk rond te dwalen.
Regelmatig gaan wij terug in de tijd door muziek te luisteren en herkenning te zoeken in bekende melodieën of door het bekijken van spullen van vroeger.
Binnen heerst een huiselijke en ontspannen sfeer en wordt gebruik gemaakt van ieders talent. Samen de soep of warme maaltijd voorbereiden, de krant lezen, een gezelschapsspel spelen of meehelpen met de huishoudelijke klusjes.
En dan is er na de lunch tijd voor ontspanning, een momentje voor uzelf, even uw ogen sluiten of uw hoofd leeg maken tijdens een wandeling. Alles is mogelijk.

Warme maaltijd

Wij verzorgen kosteloos dagelijks tijdens de lunch, voor alle deelnemers een verse kop soep. Daarnaast is het tegen meerprijs mogelijk om een verse warme maaltijd tijdens de lunch bij ons te nuttigen.

Vervoer

De Kruidenhoeve beschikt over eigen taxibusjes, waardoor vervoer in overleg tot de mogelijkheden behoort.

Indicatie

Om voor deze dagopvang (eventueel inclusief vervoer) in aanmerking te komen, is een indicatie nodig van de gemeente waar u woont. Hiervoor kunt u terecht bij het WMO-loket van de gemeente. Middels een WLZ-PGB of via een WMO-indicatie kan er zorg ingekocht worden.

De Kruidenhoeve

Zorgaanbod

Seniorenopvang bij de Kruidenhoeven in Milheeze

Seniorenopvang

Meer informatie
Autisme, ADHD, verstandelijke beperking, psychische of pychiatirsche hulpvraag

Dagbesteding voor (jong) volwassenen

Meer informatie
Stageplaatsen dagbesteding voor scholieren die op het voortgezet speciaal onderwijs zitten

VSO Stageplaatsen dagbesteding

Meer informatie
Voor kinderen met downsyndroom, verstandelijke of geestelijke beperking, autisme of aanverwante stoornissen

Professionele logeeropvang in het weekend

Meer informatie
Voor kinderen, jeugd of jong volwassenen om voor te breiden op begeleid zelfstandig wonen of waarvan de thuissituatie even onlast dient te worden

Professionele logeeropvang door de week

Meer informatie
Voor kinderen met het downsyndroom, een verstandelijke/ geestelijke beperking of met autisme of aanverwante stoornissen

Buiten en naschoolse opvang

Meer informatie